Veelgestelde vragen

Onderaan vindt u een antwoord op veelgestelde vragen.
Vindt u niet wat u zoekt, aarzel niet om Stijl en kleur te contacteren op 0496/22 22 92 of carine@stijlenkleur.be.

Kleur- en/of stijlanalyse

 1. Wordt een kleur- en/of stijlanalyse ook bij mij thuis gegeven?

 2. Hoe verloopt een kleur- en/of stijlanalyse?

 3. Hoe lang duurt een kleur- en/of stijlanalyse?

 4. Moet ik iets meebrengen voor een kleur- en/of stijlanalyse?

 5. Kan ik iemand meebrengen voor de kleur- en/of stijlanalyse?

 6. Kan ik met meerdere vriendinnen een kleur- en/of stijlanalyse volgen?

 7. Wordt er tijdens een kleur- en/of stijlanalyseeen pauze voor lunch voorzien?

 8. Zijn er bijkomende kosten, rekening houdend met het basistarief voor een kleur- en/of stijlanalyse?

 9. Welke betalingsmogelijkheden zijn er?

 10. Ik ben zwanger. Wat zijn de mogelijkhedendan?

Cadeaubonnen

 1. Ik heb een cadeaubon ontvangen.Wat nu?

 2. Kan ik een cadeaubon doorgeven of verkopen aaniemand anders?

 3. Hoe lang blijft een cadeaubon geldig?

 4. Ik ontving een cadeaubon voor Kleurenanalyse,
  maar wil ook stijlanalyse.Kan dit?

Reservering

 1. Wordt er een voorschot gevraagd in geval van reservering?

 2. Ik heb gereserveerd, maar wegens omstandigheden kan ik niet aanwezig zijn.Wat nu?

 3. Op welke dagen kan ik reserveren?

 4. Hoe kan ik reserveren?

Homeparty’s

 1. Hoe verloopt een homeparty precies?

 2. Wat is het verschil tussen individueel advies enadvies tijdens een homeparty?

 3. Wat voorzie ik als gastvrouw in geval van een homeparty?

 4. Moeten alle genodigden van in het begin aanwezigzijn voor een homeparty?

 5. Wat is het minimum en maximum aantal personen voor een homeparty?

 6. Kan kleur- en stijlanalysesamen voorzien worden voor een homeparty?

 7. Hoe lang duurt een homeparty?

 8. Iemand annuleerde voor de homeparty.Is dit een probleem?

Garderobeplanning / Shoppingassistant

 1. Heb ik zelf nog inspraak in geval van een garderobeplanning of shoppingadvies?

 2. Kies ik de winkels zelf in geval van shoppingadvies?

 3. Hoe lang duurt een garderobeplanning of
  shoppingadvies?

Algemeen

 1. Genieten klanten van Stijl en kleur van bepaalde voordelen?

Wordt een kleur- en/of stijlanalyse ook bij mij thuis gegeven?

Enkel in geval van een kleur- en/of stijlanalyse, in combinatie met een garderobeplanning gaat dit bij u thuis door. Voor een gewone individuele kleur- en/of stijlanalyse wordt u ontvangen in de gezellig ingerichte praktijk te Diest.

Terug naar overzicht

Hoeverloopt een kleur- en/of stijlanalyse?

U wordt ontvangen met warme of koude dranken terwijl u een algemene uitleg krijgt over de kleur- en/of stijlanalyse. Tijdens de kleurenanalyse gaat Carine met kleurendoeken achterhalen welk seizoenstype u bent. Herfst-, winter-, lente- of zomertype, verder uitgewerkt naar helder, gedempt, wam, koud, donker of licht. Op deze manier is zij in staat om u persoonlijk advies te geven over welke kleuren u best draagt en combineert om er zo goed mogelijk uit te zien. U ontvangtook een kleurenpaspoort met 48 kleuren die op maat van uw persoonlijkheid worden samengesteld. Carine geeft eveneens constant tips die handig zijn wanneer u effectief gaat shoppen.Kortom, zij leert u de kleuren te gebruiken. Vervolgens wordt u gemaquilleerd met kleuren die voor u het meest optimale resultaat geven. Vrijblijvend kunt u de voorgestelde maquillage ook aankopen of bestellen via de website. Er worden ook foto’s genomen van de voor en na, zodat u zelf het effect kan zien. Deze foto’s worden u verstuurd via e-mail.

Indien er om 9.00u of om 10.00u wordt gestart voor een kleur- EN stijlanalyse vanaf 2 personen wordt meestal een pauze van een uurtje genomen voor de lunch. Sommigen maken er een echte daguitstap van en maken van de lunch gebruik om in Scherpenheuvel of Diest aan ‘window shopping’ te doen. Er kan indien gewenst ter plaatse ook een broodjeslunch worden voorzien.Hiervoor wordt een bijdrage gevraagd van 5 euro persoon.Dranken zijn steeds gratis.

Vervolgens wordt er verdergegaan met de stijlanalyse.Dit omvat een uitgebreid pakket waar zowel het figuur, kapsel,accessoires, schoenen, brilmontuur, type van te dragen kleding wordt geanalyseerd en besproken. Aan de hand van een aantal metingen wordt vastgesteld welk figuurtype u bent.Dit stelt Carine in staat om u duidelijk te maken hoe u uw sterke punten optimaal kunt accentueren, en mindere aspecten
kunt camoufleren. Met andere woorden, van kop tot teen wordt overlopen wat u best draagt om een optimaal resultaatte bekomen. U ontvangt op het einde ook een stijlpaspoort,een handig boekje met 72 pagina ‘s waar uw persoonlijk bestekledingstijl in aangeduid wordt.

Voor de meeste mensen is dit een hele ervaring waarbij ook u enorm veel kan opsteken om er nog beter uit te zien. U mag tijdens de sessie uiteraard zelf bijkomende notities maken.

Terug naar overzicht

Hoe lang duurt een kleur- en/of stijlanalyse?

DIt is afhankelijk van persoon tot persoon. Algemene richtlijn is dat een kleurenanalyse + 2 uur duurt, evenals de stijlanalyse. Indien u met vriendinnen komt, is er altijd een algemene uitleg die voor alle aanwezigen geldt, waardoor u voor 2 personen deze tijd niet zomaar moet verdubbelen. Voor 2 personen is de richtlijn
voor een kleur- en stijlanalyse + 6 uur, voor 3 personen + 7 uur. Het verloop wordt aangenaam voorgesteld zodat iedereen steeds betrokken is in het geheel.

Terug naar overzicht

Moet ik iets meebrengen voor een kleur- en/of stijlanalyse?

Voor een optimaal resultaat van de kleurenanalyse is het belangrijk dat u geen maquillage hebt aangebracht, anders moet deze eerst worden verwijderd door Carine. U mag gerust enkele kledingstukken, make-up en/of accessoires meebrengen om deze met Carine te bespreken. Op deze manier bent u zeker dat deze passen bij uw kleurenpalet en stijl.

Terug naar overzicht

Kan ik iemand meebrengen voor de kleur- en/of stijlanalyse?

Alleen personen die effectief reserveerden zijn toegelaten tijdens het verloop van de kleuren-en/of stijlanalyse. Personen die u eventueel moeten brengen, kunnen ondertussen bijvoorbeeld iets gaan drinken in Scherpenheuvel of Diest.

Terug naar overzicht

Kan ik met meerdere vriendinnen een kleur- en/of stijlanalyse volgen?

Natuurlijk. In de praktijk kunt u met maximum 5 personen een kleurenanalyse en/of stijlanalyse volgen.In geval van meerdere personen, kunt u beter opteren om een homeparty te organiseren of elders een locatie te voorzien. Indien u met andere personen de kleuranalyse en/of stijlanalyse volgt, kunt u genieten van een groepstarief. Klik hier voor meer info.

Terug naar overzicht

Wordt er tijdens een kleur- en/of stijlanalyse een pauze voor lunch voorzien?

Indien er om 9.00u of om 10.00u wordt gestart voor een kleur- EN stijlanalyse vanaf 2 personen wordt er een pauze voor lunch voorzien. U mag zelf eten meebrengen of u neemt een pauze om in Scherpenheuvel of Diest een hapje te gaan eten. Ter plaatse kan er ook een broodjeslunch worden voorzien. Hiervoor wordt een bijdrage van 5 euro per persoon voorzien. Dranken zijn steeds gratis.

Terug naar overzicht

Zijn er bijkomende kosten, rekening houdend met het basistarief voor een kleur- en/of stijlanalyse?

In het basistarief is het kleuren- en/of stijlpaspoort inclusief. Alleen indien u beslist om de aangebrachte maquillage aan te kopen, moet u rekenen op een meerprijs.In geval van een homeparty is het kleuren- en/of stijlpaspoort niet inbegrepen.

Terug naar overzicht

Welke betalingsmogelijkheden zijn er ?

Er kan enkel cash worden betaald. Vlakbij is er wel een bancontact aanwezig.

Terug naar overzicht

Ik ben zwanger. Wat zijn de mogelijkheden dan?

In geval van zwangerschap is een kleurenanalyse perfect mogelijk.Een stijlanalyse heeft op die moment weinig nut, aangezien uw
figuur niet de vorm aanhoudt tijdens de zwangerschap als voor dezwangerschap.Indien u tocheen cadeaubon ontving voor een kleur- en stijlanalyse kunt u nu al de kleurenanalyse volgen en de stijlanalyse uitstellen tot na de bevalling.

Terug naar overzicht

Ik heb een cadeaubon ontvangen. Wat nu?

Proficiat in eerste instantie! Bedoeling is dat u nu een afspraak maakt om deze bon te verzilveren. Dit kan telefonisch via 0496/22 22 92 of via e-m ail:
carine@stijlenkleur.be
Indien u via e-mail een afspraak wenst te maken is het best van een viertal datums en uur van aanvang voor te stellen waaruit Carine een keuze kan maken op basis van beschikbaarheid. U kan steeds rekenen op een antwoord binnen de 48 uur.
Vermeld ook duidelijk over welk soort reservatie het gaat (kleurenanalyse, stijlanalyse of beide).

U dient er ook rekening mee te houden dat u ongeveer 2 maanden voor vervaldatum van de bon contact opneemt, u kunt immers niet onmiddellijk ertussen in de agenda.

Terug naar overzicht

Kan ik een cadeaubon doorgeven of verkopen aan iemand anders?

Neen,een cadeaubon van Stijl en kleur staat steeds op naam en is niet overdraagbaar aan derden. Deze cadeaubonnen kunnen uiteraard ook niet worden omgeruild in contanten of andere voordelen.

Terug naar overzicht

Hoe lang blijft een cadeaubon geldig?

De cadeaubonnen van Stijl en Kleur zijn standaard 1 jaar geldig.De vervaldatum staat duidelijk vermeld op de cadeaubon.Gelieve deze datum te respecteren. In geval van overschrijding van deze datum is er geen verdere discussie mogelijk en is de cadeaubon niet langer geldig of omruilbaar.

Terug naar overzicht

Ik ontving een cadeaubon voor kleurenanalyse, maar wil ook stijlanalyse. Kan dit?

Uiteraard, dat is perfect mogelijk. Het verschil wordt dan ter plaatse gewoon bijbetaald. Indien er op die moment ook een promotietarief lopende is, geldt dit eveneens in geval van dit voorbeeld. Vermeld wel duidelijk uw keuze bij de reservatie.

Terug naar overzicht

Wordt er een voorschot gevraagd in geval van reservering?

In geval van effectieve reservering wordt er een voorschot gevraagd van 40 euro. Richtlijn is dat dit binnen de 5 dagen wordt overgeschreven op rekeningnummer 734-0087553-68 met als vermelding uw naam en de gereserveerde datum. Het voorschot blijft behouden, ook in geval van tijdige verplaatsing van de geplande datum.

Terug naar overzicht

Ik heb gereserveerd, maar wegens omstandigheden kan ik niet aanwezig zijn. Wat nu?

Indien u 48 uur op voorhand verwittigt dat u de geplande datum wenst te verplaatsen blijft uw voorschot van 40 euro behouden. Anders wordt dit aanzien als compensatie voor de tijd die voor u was voorzien. In geval van een cadeaubon vervalt deze indien niet tijdig wordt verwittigd van verplaatsing van de afspraak, eveneens 48 uur voor afspraak. In geval van een ongeval of overmacht op weg naar Stijl en kleur wordt een
uitzondering op deze regel gemaakt.

Terug naar overzicht

Op welke dagen kan ik reserveren?

Carine plant haar afspraken van maandag tot en met zaterdag. Met uitzondering kunnen er op zondag afspraken worden aangenomen.

Terug naar overzicht

Hoe kan ik reserveren?

Reserveren kan telefonisch op 0496/22 22 92 of via e-mail:
carine@stijlenkleur.be
Op de website vindt u een speciaal formulier waar u een aantal datums en tijdstip van aanvang kan voorstellen. Carine kan op basis van beschikbaarheid hieruit een keuze maken en u de bevestiging bezorgen. U kan steeds rekenen op een antwoord
binnen de 48 uur.

Terug naar overzicht

Hoe verloopt een homeparty precies?

Homeparty’s zijn vooral gekend voor lingerie, huishoudproducten of keukenbenodigdheden. Bent u op zoek naar een alternatief, ‘eens iets anders’ om met vrienden, collega’s, buren of familie samen te zijn?

In dat geval kunt u een homeparty kleuren- en/of stijlanalyse overwegen. Er is hier geen sprake van verplichte aankopen door uw gasten. Zij kunnen genieten van een kleuradvies voor slechts 40 euro per persoon. Stijladvies kan voor slechts 35 euro per persoon. Enige vereiste is dat u 4 personen (exclusief gastvrouw) kunt motiveren om er een gezellige avond van te maken.

Een homeparty wordt regelmatig georganiseerd naar aanleiding van een vrijgezellenavond, jublieum of verjaardag. De gastvrouw krijgt een kleurenpaspoort als geschenk, bij een homeparty kleurenanalyse. Indien er een tweede avond wordt voorzien voor stijlanalyse van alle gasten kan de gastvrouw rekenen op een stijlpaspoort en bij een derde avond, ontvangt zij als geschenk 1 uur garderobeplanning (na het bepalen van de kleur- en stijlanalyse). Tijdens de homeparty’s van Stijl en kleur kunt u een volwaardige analyse van uw gasten verwachten. Na een
algemene introductie wordt iedereen persoonlijk geanalyseerd, gevolgd door een make-up sessie. De enige optie is eventueel een persoonlijk kleurenpaspoort dat kan worden aangeschaft aan 35 euro per persoon. Of een stijlpaspoort twv 25 euro. Uiteraard is dit geen verplichting voor uw gasten.

Kleurenconsulente en styliste Carine Vandenwaeyenberg zorgt voor een boeiend verloop zodat iedereen constant betrokken is in het geheel.

Terug naar overzicht

Wat is het verschil tussen individueel advies en advies tijdens een homeparty?

In beide gevallen kan men spreken van een volwaardig advies en is er amper verschil merkbaar. Het verschil in prijs bij een homeparty is te verklaren in het feit dat een kleurenpaspoort of stijlpaspoort apart kan worden aangekocht. De prijs van een homeparty wordt ook bewust laag gehouden zodat iedereen de kans krijgt om toch een analyse te laten uitvoeren. Het is ook evident dat de werkingskosten lager liggen indien de analyse niet doorgaat in de eigen praktijk, maar op verplaatsing.

In de praktijk op analyse komen, biedt ook de mogelijkheid om kleding, make-up, accessoires ed mee te brengen om deze dan te bespreken ter plaatse. Dit kan echter niet bij home partys.En bovendien is een consult in de praktijk te Diest een privé aangelegenheid.

Terug naar overzicht

Wat voorzie ik als gastvrouw in geval van een homeparty?

Carine heeft een tafel en een stoel nodig om de kleurenanalyse te kunnen doen. De tafel om het materiaal op te leggen en de stoel om de te analyseren persoon in te plaatsen. De rest van de genodigden staan meestal achter de spiegel en volgen het geheel zodat zij steeds bestrokken zijn met de analyse van de anderen. Al het materiaal dat nodig is om de homeparty tot een goed einde te brengen wordt door Carine zelf voorzien.De meeste gastvrouwen voorzien wat algemene hapjes en drank voor de genodigden. Dit beslist u uiteraard zelf.

Terug naar overzicht

Moeten alle genodigden van in het begin aanwezig zijn voor een homeparty?

Liefst wel. Dat er bepaalde genodigde vroeger vertrekken, is op zich geen probleem als zij geanalyseerd zijn. Wanneer bepaalde personen later komen, missen zij een deel van de algemene basisuitleg die belangrijk is voor het verdere verloop van de analyse.

Terug naar overzicht

Wat is het minimum en maximum aantal personen voor een homeparty?

Hetminimum aantal personen is 5 (inclusief de gastvrouw).U moet rekening houden dat een homeparty + 1 uur per persoon duurt. Het maximum voor een homeparty die doorgaat op een avond vanaf 18u is 5 personen. In geval van een
homeparty die start in de namiddag of een ganse dag duurt kan op voorhand nagevraagd worden hoeveel personen haalbaar is.U
kunt hiervoor contact opnemen met Carine op 0496/22 22 92 of via

carine@stijlenkleur.be

Terug naar overzicht

Kan kleur- en stijlanalyse samen voorzien worden voor een
homeparty?

Dit kan enkel op een zaterdag indien er tijdig wordt gestart met maximum 5 personen (prijs 75 euro). Als alternatief kunt u wel met één groep 2 avonden reserveren. Eén avond homeparty kleurenanalyse en één avond homeparty stijlanalyse.De prijs is dan 75 euro per persoon voor de 2 avonden.(Exclusief paspoorten).

Terug naar overzicht

Hoe lang duurt eenhomeparty?

Als algemene richtlijn wordt voorzien dat er 1 uur per persoon nodig is voor de kleuranalyse en/of voor de stijlanalyse. Een homeparty met 5 personen duurt dus + 5 uur. Starten om ten laatste 19u is interessant om het voor iedereen aangenaam te houden.

Terug naar overzicht

Iemand annuleerde voor de homeparty. Is dit een probleem?

Indiener iemand van uw voorziene genodigden annuleert voor dehomeparty, dient u zelf voor vervanging te zorgen indien u nietaan het minimum van 5 personen komt. Heeft u 7 genodigdenen er annuleert een persoon is dit geen probleem omdat het minimum van 5 personen is gegarandeerd. (Geen 5 analyses op de home party = geen gastvrouwgeschenk).

Terug naar overzicht

Heb ik zelf nog inspraak in geval van een garderobeplanning of shoppingadvies?

Natuurlijk, uw mening wordt gerespecteerd. Carine geeft u advies dat betrekking heeft op uw persoon, maar u neemt de eindbeslissing. Er wordt ook niets opgedrongen waar u zich niet goed in voelt of er wordt geen advies gegeven om uw hele
garderobe weg te doen.

Stijl en kleur helpt u om de kledij te sorteren volgens goed, doenbaar maar niet wauw en minder goed. Bedoeling is dat met het assortiment
geschikte combinaties worden samengesteld. Bij het shoppingadvies wordt onder andere rekening gehouden met uw persoonlijke stijl en met het beschikbare budget.

Terug naar overzicht

Kies ik de winkels zelf in geval van shop advies?

Beide mogelijkheden zijn bespreekbaar. Ofwel stelt Carine u winkels voor die een assortiment hebben waar u zeker een garderobe kan samenstellen (volgens de analyse) ofwel wordt er gegaan naar de winkels waar u steeds uw kleding aankocht.

Terug naar overzicht

Hoe lang duurt een garderobeplanning of shop advies?

In geval van een garderobeplanning is dit vrij uiteenlopend en moeilijk in te schatten. Het is afhankelijk hoe groot uw assortiment aan kleding, schoenen, accessoires… is. Er kan op voorhand wel een raming worden gemaakt van de duur zodat u de prijs kan inschatten om de volledige garderobeplanning te laten uitvoeren. Wanneer men spreekt over shop advies kan op voorhand perfect worden afgesproken dat Carine u 3 uur begeleidt in een bepaalde gemeente of stad.

Terug naar overzicht

Genieten klanten van Stijl en kleur bepaalde voordelen?

In samenwerking met Bodyfashion Born kunnen klanten van Stijl en kleur nieuwe lingerie of badmode aanschaffen aan groothandelsprijzen. Via de website kunnen zij hun persoonlijke maquillage bijbestellen. Achteraf kunnen zij met eventuele vragen steeds terecht bij Carine.

error: Afbeelding en inhoud is beschermd !!