Nieuws

huis
Eind 2008 heeft Carine haar intrek genomen in de nieuwe praktijkruimte te Diest. Het resultaat mag er zeker zijn. Een zee van ruimte en rust, de praktische indeling en een handige parking voor de deur zijn slechts enkele aspecten die uw bezoek aangenamer zullen maken.

Bovendien is de praktijkruimte nu geschikt voor het geven van opleidingen of voor het ontvangen van grotere groepen.

Klik hier voor enkele sfeerbeelden van de gezellige praktijkruimte.

top-makeover
Klik hier voor het complete overzicht

stijlpaspoorten

Stijl en kleur maakt gebruik van exclusieve stijlpaspoorten!

Personen die stijladvies volgen ontvangen nu een zeer uitgebreid en gedetailleerd stijlpaspoort, een exclusief naslagwerk van maar liefst 72 bladzijden. Handig om door te lezen en om aanvullend op het advies tips te ontdekken die levenslang van toepassing zijn. Werkelijk alle elementen komen aan bod.

Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan persoonlijk kledingadvies, geschikte combinaties, pasvormrichtlijnen, het nut van accessoires, tips bij aankoop van een bikini of zonnebril…

Achteraan in het stijlpaspoort is er een stijlbijbel voorzien waar de styliste in aanduidt welke kledingstukken voor u van toepassing zijn. Op deze manier voorkomt u ongetwijfeld miskopen en frustraties bij het shoppen.

Deze stijlpaspoorten zijn voor de 7 types beschikbaar (A-type, V-type, H-type, Peer-type, RE/RO-type, 8-type en Rond-type). Het stijlpaspoort heeft een handig formaat en past perfect in een luxe-etui, samen met het kleurenpaspoort.

De stijlpaspoorten zijn eveneens beschikbaar voor mannen (atletische type, ronde type, rechte type en ovale type).

Belang van goede kleuren

De juiste kleuren zullen het gezicht iets extra geven, ondersteunen de natuurlijke huidskleur en doen de ogen spreken en oneffenheden vallen minder op. De juiste kleuren zullen uw persoonlijkheid en uitstraling extra ondersteunen.
De ‘foute’ kleuren maken de huid onrustig, eventuele oneffenheden (pukkeltjes en rimpeltjes) vallen meer op.

De huid kan vaal of grauw lijken of de huid kan erg bleek worden door een verkeerde kleur. Kringen onder de ogen zullen meer accent krijgen. Het gezicht kan naar beneden lijken te zakken en daardoor vermoeid of oud(er) lijken. Het is moeilijk om u dat voor te stellen, maar des te duidelijker om het achter de spiegel zelf te zien.

Persoonlijkheidstype bij een stijlanalyse

We kijken welk type persoonlijkheid bij u past. Er zijn 4 verschillende types: klassiek, romantisch, dramatisch of natuurlijk. Heel interessant om te weten, want als u niet romantisch bent, zult u liever geen tirlantijntjes dragen. Uw figuurtype is bepalend voor de stofkeuze en prints. Ribfluweel en grove stoffen passen bij een natuurlijk type en fijne voile beter bij een romantisch type.

We kijken ook naar de vorm van uw gezicht en daarbij krijgt u een uitgebreid advies voor kapsels en brilmonturen.

Al deze informatie krijgt u mee in een paspoort met uw persoonlijke kleding stijladvies. Tenslotte zit er bij het paspoort nog wat verdere informatie om thuis te lezen.

Een stijladvies geeft u heel duidelijke richtlijnen waar uw kleding aan moet voldoen, om er zo goed mogelijk uit te zien. Daarnaast geeft het ook inzicht in verschillende kledingtypes.

Aan de ene kant zal het winkelen moeilijker worden, want ga maar op zoek naar het kledingstuk in de juiste kleur en juiste stijl… Aan de andere kant wordt het ook gemakkelijker, omdat u heel gericht kan winkelen en veel kleding niet eens hoeft te passen.

Psychologisch aspect van kleuren

8
Bij iedere kleur maken we intuïtief een associatie. Het is ons niet aangeleerd, maar kleuren roepen gevoelens op. Naast een algemeen kleurgevoel waarvan de oorsprong in het verre verleden ligt van het menselijk bestaan, hebben mensen een persoonlijke kleurgevoeligheid ontwikkeld. Deze vindt weliswaar zijn wortels in het algemene kleurgevoel, maar is een persoonlijke reactie die uniek is voor ieder individu.

Het algemene kleurgevoel is ontstaan in de oertijd toen de mens nog nauw verbonden was met zowel zijn aardse als kosmische omgeving. Zo werd groen het symbool van de levende natuur, terwijl geel met de zon en diens krachten in verband werd gebracht.

Wanneer we naar de individuele kleurgevoeligheid kijken, is die subjectief. We stellen trouwens vast dat we ieder een eigen ‘lievelingskleur’ hebben. Studies hebben ook aangetoond dat deze kleur(en) iets prijsgeven over onze persoonlijkheid.

ROOD : U getuigt van moed, kracht en leiderschap. U bent creatief, enthousiast en dynamisch. U denkt prestatiegericht, hebt gevoel voor humor en u kan zich goed in iemand inleven. U staat graag in de belangstelling en neigt tot jaloezie.

ORANJE : U bent wellicht gezond en energiek. Hartelijke, zelfstandige, directe mensen met vitaliteit ten over dragen deze kleur hoog in hun vaandel.

GEEL : Als u voor deze kleur valt, wijst dit op nieuwsgierigheid, afwisseling, flexibiliteit, openstaan voor de buitenwereld, communicatie en taalvaardigheid. Het is mogelijk dat u tot oneerlijkheid neigt.

GROEN : U bent realistisch, zeker, zakelijk, familiegericht en een echte doorzetter. Naast uw eerder voorzichtige aard bent u sceptisch en moraliserend.

BLAUW : U bent rustig, kalm, nuchter, sociaal, objectief en verantwoordelijk. U leeft wellicht integer, maar heeft de neiging om in wensdromen weg te vluchten.

PAARS of VIOLET : Uw keuze wijst op een persoon die streeft naar gerechtigheid, die idealistisch is, onrustig en gesloten van aard. U heeft tevens een sterk zelfbewustzijn wat tot ijdelheid kan leiden.

BRUIN : U bent een evenwichtige en huiselijke persoon. U bent praktisch ingesteld, lijkt onverstoorbaar en u stelt vriendschap erg op prijs.

WIT : Deze mensen houden van schijn en illusie voor werkelijkheid.

GRIJS : Houdt u van grijs dan bent u realistisch, hecht u belang aan echte waarden en heeft u een verfijnde smaak. U neigt echter naar afstandelijkheid. U isoleert zich vlug, waarbij u uw gevoelens wel eens verhult of verdringt.

ZWART : Heeft u een voorkeur voor zwart, dan wijst dit op verstarring, dwang en conflict. Anderzijds betekent deze kleur ook standvastigheid.

error: Afbeelding en inhoud is beschermd !!